دختران مازندرانی در تیررس سرطان پستان

به گزارش ایرنا، سرطان پستان به عنوان شایع ترین سرطان در بین زنان و دومین سرطان شایع جهان, هزینه های زیادی را بر نظام های سلامت تحمیل کند.

به گزارش ایرنا، سرطان پستان به عنوان شایع ترین سرطان در بین زنان و دومین سرطان شایع جهان, هزینه های زیادی را بر نظام های سلامت تحمیل کند.

امروزه یکی از بیماری های نگران کننده در سلامتی زنان، سرطان سینه است و تغذیه سالم و فعالیت بدنی از راهکارهای موثر در اصلاح شیوه زندگی زنان توصیه می شود.

در تغذیه سالم، مصرف فست فودها، گوشت قرمز، گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس و چربی های اشباع شده مانند روغن نباتی جامد باید محدود شده و مصرف انواع میوه و سبزیجات در برنامه غذایی زنان و افراد جامعه افزایش یابد به گونه ای که روزانه پنج واحد میوه و سبزی شامل 2 واحد میوه و سه واحد سبزی مصرف شود.

مصرف میوه و سبزیجات به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در پیشگیری از انواع سرطان ها داشته و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.

افزایش فعالیت بدنی نیز یکی دیگر از راهکارهای موثر در اصلاح شیوه زندگی زنان است و تحرک و فعالیت بدنی نقش موثری در ارتقای سلامت افراد دارد؛ در حال حاضر کم تحرکی یکی از عوامل خطر انواع بیماری های مزمن و نیز یکی از ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان ها، سکته مغزی و دیابت به شمار می رود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران روز چهارشنبه روند ابتلا به سرطان پستان در این استان را بالاتر از میانگین کشوری اعلام کرد.

دکتر محمدصادق رضایی افزود که در سال 1398 سالانه هزار و 100 در مازندران به این بیماری مبتلا شدند.

وی با تاکید بر بالا بودن شاخص شیوع این بیماری بالاتر از کشور ادامه داد: اکنون شیوع این بیماری در مازندران 50 در 100هزار نفر است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران شایعترین دلیل ابتلا سرطان به افزایش سن مرتبط دانست و گفت: مراکز و خانه های بهداشتی استان به صورت دوره ای بانوان جوان 30 تا 60 ساله را غربالگری می کنند.

رییس مرکز جامع سرطان مازندران نیز گفت که که آگاهی بخشی و آموزش به مردم، به ویژه بانوان، می تواند نقش مهمی در کاهش نرخ ابتلا به سرطان پستان داشته باشد.

سعید اسلامی جویباری افزود : توجه به غربالگری منظم و افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، می تواند در تشخیص زودهنگام و درمان مؤثر این بیماری حیاتی باشد.

وی ادامه داد : براساس آخرین آمار در سال 98، سالانه حدود هزار و 100 نفر در مازندران به سرطان پستان مبتلا می شوند.

دکتر اسلامی جویباری افزایش سن را عامل اصلی سرطان دانست و گفت: بین مصرف الکل وسیگار و تغذیه نامناسب و وراثت با سرطان پستان رابطه معناداری وجود دارد.

نظرات

captcha